Sosyal Medya

Güncel

Gazze’de çıkan olaylarda 2 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ile Filistin arasında Gazze’de çıkan olaylarda 2 Filistinli İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.



Batı Åžeria’da, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya destek için “Öfke Cuması” adıyla düzenlenen gösterilerde ise Ä°srail askerlerinin müdahalesi sonucu 7 Filistinli bildirildi.

Filistin SaÄŸlık Bakanılığı yetkilileri Ramallah, Nablus ve El-Halil kentleri giriÅŸinde çıkan çatışmalarda 3’ü gerçek, 4’ü plastik mermiyle olmak üzere 7 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Batı Åžeria’nın çeÅŸitli kentlerinde Filistinliler, Ä°srail’in Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸası ile ayrım duvarını protesto ediyor. Ä°srail polisi söz konusu protestolara göz yaÅŸartıcı gazla müdahale etti.

Bu arada üzerinde basın yazan yeleÄŸiyle Ä°srail askerlerine yaklaÅŸan ve bir askeri bıçaklayan Filistinli genç vurulduktan sonra yaÅŸamını yitirdi. Daha sonra Ä°srail askerleri olayları görüntüleyen diÄŸer basın mensuplarına da göz yaÅŸartıcı gazla müdahale etti.

Yahudi yerleÅŸimciler, geçen aÄŸustos ayı baÅŸlarında Nablus’ta DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diÄŸer çocukları saÄŸ kurtulmuÅŸtu. Söz konusu olayla baÅŸlayan gerginlik, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Åžeria ve Gazze’nin çeÅŸitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaÅŸmıştı. Ay başından bu yana Ä°srail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32’ye yükselirken, olaylarda 6 da Ä°srailli öldü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.